субота, 11. октобар 2014.

Jagnjetina pod sacem

Ukusno zvuci,ali verovali ili ne priblizan ukus mozete dobiti i u kvalitetnom tiganju. Pa sam tako ja sac pripremala na sporetu.
Priprema jela je dug proces ali nakon zadovoljnih osmeha ukucana i isplati se.
Naime, zeljeno meso od buta da li je to ovcetina, jagnjetina ili junetina, treba kuvati u vodi sa zacinima najmanje 2 sata, tada meso upija sve vrednosti sledecih zacina: lovorov list, bosiljak, ruzmarin, majcina dusica.
Kada je meso kuvano pripremiti i ne tako sitno iseckati povrce. Ja sam koristila sargarepu, persun, krompir, kupus, paradajz, crni i beli luk. Mozete dodati i karfiol i ostalu zelen.
Od zacina to moze biti malo soli i grancica zalfije. Prilikom kuvanja sa dosta povrca nepotrebno je koristiti vegetu. Mnogi kuvari je cak ne smatraju zacinom....
Svo iseckano povrce postavite preko mesa u tiganj koji ste prethodno malo nauljili. Preko svega prelijte casu vode, poklopite i narednih sat vremena dinstajte, a onda polako procenite da li je gotovo ili ne.

Uz jelo mozete pripremiti i paradajz salatu sa persunovim listom i crnim lukom.

Povrce ce otpustiti svoje sokove i vrednosti koje ce dati mesu taj nezaboravan ukus.
Pa do neke prilike sa kuvanjem pod pravim sacom, uzivajte u ovoj kuhinjskoj caroliji.

Нема коментара:

Постави коментар