Kada nastupi prehlada gde Vam je grlo strašno osetljivo, kada Vas muči kašalj, onaj suvi koji strašno umara. Kada Vas grlo sprečava da jedete omiljenu hranu jer osetćate peckanje; preporučujem čaj od praziluka
Potrebno je:
1 praziluk
1 l vode
Priprema:
Potrebno je:
1 praziluk
1 l vode
Priprema:
Stavite vodu da proključa, za to vreme iseckajte praziluk na kolutove, kompletno ništa nije višak, a kada voda provri dodajte u ključalu vodu i isključite ringlu. Postignuta temperatura će vremenski biti dovoljna da luk termički obradi. Voda će postati žućkasto braon.
Ostavite da se ohladi, pa procedite u neku posudu.
Upotreba:
Svaki put kada prodjete pored kuhinje uzmite po jednu supenu kašiku ovog napitka. To znači rasporedite ovu litru na 24 sata, tako uzimajući jednu po jednu kašiku.
Ubrzo će te osetiti olakšanje. Ukoliko je prehlada većih srazmera tretman možete ponoviti par dana.
Ne morate sladiti ali ko želi može u ohlađen čaj staviti 5 supenih kašika meda. Med povoljno deluje na kašalj, i ublažiće nadražaje koje isti izaziva.
Нема коментара:
Постави коментар