недеља, 26. јануар 2014.

Zelena sarma

Uvek pravljenje sarme povezujemo sa beskonačnom pripremom i dugim kuvanjem.
Evo rešenja! Sarma u lišću vinove loze.

Potrebni sastojci:

Lišće vinove loze
Mleveno meso
Pirinač
Crni luk
Začini

Način pripreme:

Mlado lišće vinove loze obariti u slanoj vodi. Kratko nek vri. Ne duže od 3 min. Da lišće omekani. 
Mleveno meso pomešajte sa sitno iseckanim crnim lukom, dodajte začina po ukusu (soli, bibera, i ostalih po želji). I motanje može da počne
Ukoliko želite, možete u jednu teglu konzervirati mlade obarene listove, pa ne morate svaki put da produžujete pripremu. Obarene listove loze procedite, poređajte u teglu i svaki 5 list posolite. Popunite teglu, a svaki naredni put kad Vam zatreba samo malo stavite vruće vode u šerpicu i listovi će se lako odvajati i biće spremni za Zelenu sarmu.

 U mleveno meso može da se doda i crvena mlevena paprika, ali lično ja spremam bez.

 U šerpu u kojoj spremate stavite na dno tanjir ili ako imate specijalno dodatno dno, kako sarma ne bi zagorela.
Kada završite ređanje, prelijte vodom da popline tj samo da prekrije sarme i kuvajte da vri 30 do 45 min.
Služite sa kiselim mlekom ili pavlakom.
Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар