Potrebni sastojci:
za testo: 4 šolje belog brašna1 kvasac, so, šećer, voda
za nadev: 350g mlevenog junećeg mesa, 1 paradajz ili paradajz pelat, 1 crni luk srednje veličine, vegeta, ljuta paprika sveža
Puter ili bilo koji margarin i jedno jaje, malo sira po želji (edamer ili nešto slično)
Priprema testa:
U veću posudu staviti brašno, dodati soli i malo šećera. U 2 dcl mlake vode razmutiti 3/4 kvasca i dodati u brašno. Mesiti da bude meko, po potrebi dodati još malo vode ili brašna. Prekriti krpom i ostaviti na toplo oko 45 min da odstoji.
Priprema nadeva:
Dok se testo odmara, u blenderu usitnite luk i paradajz (ako je svež paradajz), dodati meso, začine
Kada je testo naraslo, podelite na jufkice (otprilike 4 do 5 komada), i razvucite u oblik čamca kao što je prikazano na slici dole:
Zatim dodajte nadev i oblikujte testo u čamac i malo podvrnite ivice:
Pripremite tepsiju tako što ćete posuti malo brašna, ili nauljiti, ili koristite papir za pečenje.
Na nadev poređajte ljutu papričicu iseckanu na kolutove.
Staviti pide u zagrejanu rernu na 220 stepeni c, posle 5 do 7 minuta izvadite napolje i prelijte mestimično sa prethodno umućenim jajetom, pospite i izrendan sir. Vratite u rernu na još maksimum 5 do 7 minuta. Kada se sir otopi a testo lepo porumeni sa strane znaćete da je pide gotov.
Izvadite iz tepsije i odmah stavite sledeću koju ste pripremili u međuvremenu.
Sa margarinom ili puterom premažite ivice pide.
Služiti sa jogurtom ili ajranom.
Što bi turci rekli Afiyet olsun! Prijatno i uživajte!
Нема коментара:
Постави коментар