Dugo nije bilo posta....ali evo jednog veoma ukusnog.
U pitanju je bosanski lonac koji po nacinu pripreme slican receptu jela pod sacem.
U ovaj takozvani bosanski lonac ide kupus, crni luk, slaninica, meso po izboru ( ja sam koristila ovciji but ), a od zacina samo so i aleva paprika.
Seckani kupus poredjajte, na njega dodajte slaninicu, luk secen na kockice i po zelji malo persunovog lista. Na to poredjajte meso, posolite i pospite alevom paprikom, pa preko toga opet kupus. Prelijte sa vodom otprilike na veliku serpu oko litra i po vode, a mozete i vise ako volite corbastije.
Mozete po zelji koristiti i ruzmarin, nanu ili druga zacinska bilja.
Ostavite da se krcka na laganoj vatri 3 sata, nemojte mesati, samo s vremena na vreme nadjite nekog da prodrma sporet ;)
Verujte mi da cete polizati prste, ma ovo je jako dobra stvar. Vrlo jednostavna priprema, malo duze se kuva ali je zato uzitak neizbezan.
Prijatno Vam bilo.... I moze i casa crvenog vina... Koristite crvena mesa :)
U pitanju je bosanski lonac koji po nacinu pripreme slican receptu jela pod sacem.
U ovaj takozvani bosanski lonac ide kupus, crni luk, slaninica, meso po izboru ( ja sam koristila ovciji but ), a od zacina samo so i aleva paprika.
Seckani kupus poredjajte, na njega dodajte slaninicu, luk secen na kockice i po zelji malo persunovog lista. Na to poredjajte meso, posolite i pospite alevom paprikom, pa preko toga opet kupus. Prelijte sa vodom otprilike na veliku serpu oko litra i po vode, a mozete i vise ako volite corbastije.
Mozete po zelji koristiti i ruzmarin, nanu ili druga zacinska bilja.
Ostavite da se krcka na laganoj vatri 3 sata, nemojte mesati, samo s vremena na vreme nadjite nekog da prodrma sporet ;)
Verujte mi da cete polizati prste, ma ovo je jako dobra stvar. Vrlo jednostavna priprema, malo duze se kuva ali je zato uzitak neizbezan.
Prijatno Vam bilo.... I moze i casa crvenog vina... Koristite crvena mesa :)
Нема коментара:
Постави коментар