недеља, 16. март 2014.

Burek (pita gužvara)

Potrebni sastojci za 4 osobe:

Gotove kore 1 pakovanje (oko 1/2 kg)
1 čaša pavlake
1 mali kremsi
4 jajeta
200 g mlevenog mesa
malo šampinjona
glavica crnog luka
malo jogurta
soda voda ili kisela voda
ulje, so začini

Priprema:

Mleveno meso propržiti sa malo ulja i sitno seckanom glavicom crnog luka. U većoj posudi umutiti 4 jajeta, zatim dodati pavlaku i malo soli, i otprilike pola čaše kisele vode. Kada je meso skoro gotovopomešati sa umućenim jajima. 
Dve kore odvojiti za dno i za pokrivanje bureka, ostatak iscepkati i pomešati sa umućenom smesom. Kada su sve kore izmešane u tepsiju kanuti malo ulja, postaviti donju koru i na nju ređati nadev od iscepkanih kora i umućenih jaja, mesa i pavlake. Kada smo sve ravnomerno rasporedili (u okruglu tepsiju jer lepše izgleda), seckane šampinjone poređati odgore i na njih namazati kremsi. Postaviti i gornju koru, iseći i preliti sa malo ulja i kisele vode.
Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni nekih 15ak minuta, dok ne porumeni.


Služiti sa jogurtom, Prijatno!

Umesto mesa možete koristiti samo šampinjone, ili neki sir. Mašti na volju, čak i koprivu možete koristiti za pripremu ovakvog obroka, spanać ili neko drugo zelje, blitvu...


Нема коментара:

Постави коментар