Potrebni sastojci za 4 osobe:
1/2 kg brašna (tip 400 meko)
1 jaje
malo soli i vode
300 g mlevenog junećeg mesa
1 crni luk
začini (vegeta, biber, so)
Priprema:
Umesiti od pola kile brašna sa jednim jajetom meko testo, ostaviti da odmori. Za to vreme iseckati crni luk ili ga izblendirati, dodati mleveno meso i začine, pomešati. Testo podeliti na 4 jufke i zatim svaku razvući na 1mm debljine (što tanje). Tako razvučeno testo, isecite na kvadratice nožem za picu, poređajte nadev na svaki kvadratić i zatvorite kao paketić.
Tako upakovane mantije, možete zamrznuti i po potrebi spremati porcije ili istog momenta ubaciti u ključalu vodu i kuvati desetak minuta.
Sama priprema oduzima dosta vremena jer kvadratići se seku na 3x3 dimenziju otprilike. Ali je zato vrlo ukusno.
Uz ovo jelo može da se servira i preliv od jogurta i belog luka, malo pavlake i seckane rukole i peršunovog lista, malo limunovog soka.
Preko skuvanih mantija prelijte beli sos od jogurta i po želji i malo kuvanog paradajza kao dodatak.
Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар