уторак, 4. фебруар 2014.

Kineska piletina

Potrebni sastojci za 4 osobe:

400 do 500 g pilećeg belog mesa
Edamer sir ili gauda oko 100 g
sos od paradajza ili paradajz pelat
začini, za kineski ukus soja sos po želji, crni ili crveni luk 1 glavica manja
Za salatu sam pripremala rukolu sa mladim lukom i limunom
Testenina po želji.

Priprema:

Piletinu iseći na kockice ili na štapiće i malo propržiti, zatim dodati sir da se otopi i sjedini, dodati zatim luk iseckan tanko na kolutove, i preliti sa paradajz pelatom. Kratko prodinstati.
U međuvremenu skuvati testeninu.
Rukolu pripremiti sa crnim lukom i limunovim sokom.
Kada j etestenina gotova servirajte piletinu odgore i dekorišite rukolom....

Evo i kako....
Lako za 15- 20 minuta super klopica



Нема коментара:

Постави коментар