уторак, 18. фебруар 2014.

Pizza svaštara

Ako ste se umorili od bezukusnih pizza kupljenih po gradu, ne budite lenji i spremite sebi pravu picu! 

Potrebni sastojci za 4 osobe:

4 šolje za belu kafu brašna (tip 400 meko)
pola kvasca
so
a za nadev po želji, salama, čajna kobasica, sir, nešto povrća, kečap ili domaći kuvani paradajz 

Priprema:

Testo umesiti meko i ostaviti da odstoji na toplom minimum pola sata.

Kada je testo lepo naraslo, oklagijom ga razvucite na oblik tepsije, neke veće pošto je umešena količina dovoljna za 4 osobe.
Na testo namažite kečap a nakon njega i željeni nadev. Ja sam koristila pileću salamu, juneću čajnu kobasicu, sir edamer, kukuruz, šampinjoni.
Kada ste poređali nadev, stavite da se peče u zagrejanu rernu na 250 stepeni maksimum 10 minuta. Videćete kada je gotovo testo je rumeno na krajevima, i kada se odiže od dna tepsije bez problema. Ukoliko želite 2 minuta pre vađenja jedno do dva jajeta samo stavite odgore. Ukoliko ne volite rovito žumance potrebno je 5 min pre vađenja razbiti jaje odgore.
Izvadite picu i uživajte u vazdušastom testu i punom ukusu domaće pice.



Нема коментара:

Постави коментар