Potrebni sastojci za 4 osobe:
500-600 g mlevenog ovčijeg ili junećeg mesa (svinjsko meso ne preporučujem zbog zdravlja)
peršunov list
začini
1 jaje
Priprema:
Mleveno meso dobro umesiti sa jajetom, iseckanim peršunovim listom i začinima po želji. Osoliti, pobiberiti, a od jačih začina to mogu biti bosiljak ili ruzmarin ali ne previše jer živ list peršuna daje odličnu aromu. Možete peći na roštilju, što i preporučujem ili spremati u gril tiganju. Može se oblikovati kao pljeskavica ili kao ćufte.
Pogledajte kako.
Na roštilju super prolaze i pečurke, šampinjonii bukovače, paradajz, ljuta paprika...
Super salata uz roštilj je peršunov list, crni luk i limnov sok... odlično ide kao osveženje...
Prokelj obarite i dodajte 1 do 2 češlja belog luka i prelijte malo sa maslinovim uljem.
Нема коментара:
Постави коментар