Potrebni sastojci:
Za dve osobe jedne pileće grudi
1 velika šolja pirinča
šampinjoni (6-7 komada)
prezla
jaje
zelena salata
Balzamiko sos
Priprema:
Piletinu iseći na filete i propržiti, tj grilovati
Šampinjone uvaljati u jaje i prezlu pa peći
Deo šampinjona napuniti sa pavlakom ili sirom pa peći
Ostatak prezle i jaja umutiti i peći
Sve možete pržiti u istom tiganju. Kada je gotovo ostala je još samo dekoracija tanjira. U susret svetom Trifunu (zaštitniku vinogradara) poslužite uz jelo i dobro crveno vino ili belo po želji. Preporučujem belo jer piletina je laka hrana.
Salatu pripremiti sa balzamiko prelivom, vrlo je aromatičan i super ukus!
Od umućene prezle sa jajima napravite romantičnu dekoraciju ( a ukoliko klopu pripremate za decu kalupi mogu biti i drugih oblika)
A ostatak tanjira evo primera kako sam to ja uradila... Prijatno!
Нема коментара:
Постави коментар